Tematikus képzések

A NŐK ISKOLÁJA

A LAM Alapítvány tematikus képzései szerves részét képezik a felnőttképzési programok nem-iskolaszerű oktatási rendszerének, és azért jöttek létre, hogy célorientált foglalkozások keretén belül lehetőséget biztosítsanak különböző témakörök elsajátítására.

A NŐK ISKOLÁJA program olyan modern körülmények közt élő gazdasszonyoknak szól, akik háztartásukba bevezetnének pár „hagyományos” technikát, nyitottak a természetadta egyszerű és kézzelfogható megoldásokra, kézügyességüket és kreativitásukat pedig saját alkotásokba fektetve gyümölcsöztetnék.

Periodikusan megszervezett képzéseink

Szabás-varrás tanfolyam kezdő és haladó szinten

Jelentkezőink egy 30 órás kezdő szintű tanfolyam keretén belül ismerkednek meg az elektromos varrógép használatával, megtanulják a szabás, méretvétel és különböző öltések fortélyait, elsajátítanak érdekes varró trükköket és minden óra után saját kreációval térnek haza. A haladó képzés során szabásminták halmaza áll rendelkezésükre, hogy egyéni elképzeléseiket meg tudják valósítani professzionális segítségnyújtás mellett.

Hagyományőrző ünnepi dekorációk készítése

Az ünnepek az odafigyelésről, kreativitásról szólnak a LAM gazdasszonyainál, saját készítésű asztali- és ajtódíszek, természetes alapanyagok felhasználásával létrejött, hagyományos motívumokat megjelenítő dekorációk és ajándéktárgyak varázsolják az otthont különlegessé és hozzák meg az ünnep igazi hangulatát.

Húsvéti tojásírás

Karácsonyi díszek

Adventi koszorúk

Igény szerint megszervezett képzéseink

A LAM Alapítvány tevékenységei közé sorolhatóak olyan foglalkozások is, melyek a gazdasszonyok sokoldalú tudását, tehetségét és rátermettségét hivatottak előtérbe helyezni a természetes alapanyagok és hagyományos fortélyok felhasználása által.

Az igényekhez mérten minimum 10 fős csoportoknak szervezzük meg a képzéseket.

Háztáji tejfelhasználás

Gyógynövények, tinktúrák

Virágkötészet és virágdíszek

Pénz- és időmenedzsment a háztartásban